Yatak Odası Dekorasyonları

bedroom-010

Yılbaşına yaklaşırken, yeni bir yılla beraber bazı şeyleri de değiştirmek yenilemek isteriz. En çokta ev dekorasyonuna gider aklımız.. Evinizde bir değişiklik yapmak istiyorsanız bu değişikliği yeni güne uyandığınız odanızda yapmanızı tavsiye ederim. Güne başladığımız odada bazı değişiklikler yapmak, hayatınızdaki monotonluğa biraz değişiklik hareketlilik getirecektir belki.. Evinizde bulunan diğer yerlere göre yatak odalarında değişiklik yapmak hem daha az bir bütçe ister hemde daha kolaydır.. Fikir almak için ise paylaşacağım yatak odası fikirlerine mutlaka göz atın..

bedroom-13

Benim için en güzel yatak odası ferah ve aydınlık olandır. Bu zevk kişiden kişiye değişebilir tabi ki fakat size tavsiyem çok koyu ve karanlık bir şekilde dekore edilmiş yatak odasını tercih etmemeniz. Yine de siyahı, griyi ve koyu renkleri seviyorsanız mutlaka biraz aydınlık katacak renklerde eklemelisiniz. Mesela siyah perdeler ve siyah duvarlar istiyorsanız, hem perdeleri hemde duvarların tümünü siyah yapmak çok karanlık duracaktır. Burada tek bir duvarı siyah renkte kullanıp diğerlerini daha açık renklerde tutmakta fayda var. Ayrıca mobilyaları da beyaz veya açık tonlarda kullanmanız, daha ferah duracaktır. Çünkü koyu ve karanlık olan odalar genellikle bunaltıcı bir hava yaratır. Aydınlık ve ferah duran odaların daha iç açıcı göründüğünü siz de görebilirsiniz.

bedroom-02

Biraz renk katmak isteyenler içinse en güzel seçenek renkli yastıklar ve perdeler olabilir. Uyumlu renkte seçtiğiniz perde ve yastıklar odanıza değişiklik katacaktır. Desenli bir perde seçerseniz istediğiniz rengi ve hareketi de yakalamış olursunuz. Odada bir bütünlük sağlamak için ise seçtiğiniz desenlerin tonlarında süs yastıkları alabilirsiniz. Burada küçük bir dipnot vermem gerekirse, desenli ve renkli olarak dekore ettiğiniz yatak odanızda halıyı sade ve desensiz kullanmanız daha iyi görünecektir. Bu sayede fazla renkten ve desenden oluşacak karmaşayı engellemiş olursunuz. Ayrıca, komodin üzerine renkli çerçeveler, süs eşyaları koyarak da odaya renk katabilirsiniz. Şunu da belirtmeliyim ki, odanıza koyduğunuz bir kaç tane güzel çiçek, şık görünmesinin yanı sıra odaya her zaman bahar havası katacaktır.

Beach Glass Designs

Yatak odası dekorasyonunda önemli olan nokta sizin orada nasıl rahat edeceğinizdir. Eşyaları belli kurallara göre yerleştirmek yerine ihtiyacınıza ve zevkinize göre düzenlemek çok daha önemli. Belki bir tarafta komodin kullanırken, bir tarafta kullanmama yada farklı şekilde bir komodin oluşturma zevki tamamen size bağlı. Buradaki örneklerden belki nasıl bir değişiklik yaratacağınız konusunda fikir alabilirsiniz.

bedroom-05

bedroom-03

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.