2012 Oscar Ödül Töreni Kırmızı Halı

Merakla beklenen 84. Oscar Ödül Töreni dün gece Los Angeles’da gerçekleşti. Bu sene filmleri çok fazla merak etmiyordum açıkcası. Ödül alacak mı acaba diye heyecanla beklediğim bir film yoktu. Bu yüzden kırmızı halı bu sene benim için daha ağır basıyordu. Tabi ki kendime göre beğendiklerim, beğenmediklerim kırmızı halıya uymayan kıyafetler var. Önce kıyafetleri inceleyelim…

İlk olarak Jennifer Lopez ile başlamak istiyorum. Elbisesi ile en çok dikkat çeken isimlerden biri sanırım. Vücut hatlarına oturan, pırıltılı ve transparan kumaş, Zuhair Murad elbisesi ile çok çekici göründüğü kesin. Salvatore Ferragamo clutch ve Jimmy Choo marka ayakkabıları, elbisesi ile kesinlikle çok uyumlu olmuş bence.

Sandra Bullock’da vücut hatlarını ortaya çıkaran güzel bir Marchesa elbise giymiş. Siyah ve beyaz renklerin geçişi üzerine yapılan işlemeler bence harika görünüyor. Sandra Bullock’un saç ve makyajını da çok beğendim.

Emma Stone çoğu kişinin beğenmediği bir isim galiba. Ama ben elbisesini çok beğendim. Elbisenin rengi ve hareketliliği çok hoşuma gitti. Elbisenin markası Giambattista Valli. Bu renklerin Emma Stone’a çok yakıştığını düşünüyorum. Elbisesinin yakasında büyük fiyonk olduğu için saçlarını sade bir topuz yapması doğru tercih. Çantası Louis Vuitton, ayakkabıları Brian Atwood.

Milla Jovovich beğendiğim isimlerden biri. Elie Saab marka parlak, tek omuz elbisesi kendine çok yakışmış bence. Ayrıca elbisesi parlak taşlı olduğu için takılarında çok abartıya kaçmaması bence doğru karar. Tercih ettiği Edie Parker clutch elbisesi ile uyumlu olmuş.

Gwyneth Paltrow’da şüphesiz ki kırmızı halıda elbisesi ile dikkat çeken ünlülerden.Tom Ford marka beyaz elbisesi üzerine atılan uzun ve düz pelerin çok farklı görünüyor. Gwyneth Paltrow’da sadelikten yana olanlardan. Elbisesi ile sadece minik küpelerini ve Anna Hu marka bileklik kullanmış. Saçınıda yine sade bir şekilde at kuyruğu yapmayı tercih etmiş.

Mercan rengi, Louis Vuitton elbisesi ile dikkat çeken bir diğer isimde Michelle Williams oldu. Elbisesinin rengi kendine çok yakışmış. Kırmızı ve mercan renkleri ile kullanılan siyah veya gümüş renkler yerine, Bottega Veneta pembe çantası ile de farklılık yaratmış.  Renk uyumunu ben çok beğendim.

Natalie Portman, açıkcası beğenmediğim isimlerden biri. Dior Haute Couture elbisesi olmamış diyorum. Çok daha güzel olabilirdi sanki, beni hayal kırıklığına uğratan isimlerden. Beğendiğim tek şey Charlotte Olympia portföyü oldu.

Angelina Jolie yine Versace Atelier marka bir elbise giymişti. Siyah, kadife elbisesinin altına giydiği siyah, kadife Salvatore Ferragamo ayakkabıları ile uyumlu görünüyordu. Saçları ve makyajına diyecek lafım yok çok hoş görünüyor.

Penelope Cruz, düşük omuzlu, organza kumaştan, lavanta rengi Giorgio Armani elbisesi ile hoş bir vintage görünüm yakalamış. Penelope Cruz, elbisesi için ‘bugüne kadar giydiğim favori elbiselerimden biri’ demiş.

Bütün elbiseleri tek tek yazmak geliyor içimden ama çok uzun bir post olma yolunda ilerliyorum. Hatta yeterincede uzun oldu galiba. Galeriden elbiselere bakmaya devam edebilirsiniz.

Ödül alan isimlerin birkaçına bakacak olursak;

En İyi Film: The Artist

En İyi Erkek Oyuncu: Jean Dujardin, The Artist

En İyi Kadın Oyuncu: Merly Streep, The Iron Lady

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Octavia Spencer, The Help

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christopher Plummer, Beginners

En İyi Yönetmen: Michel Hazanavicius, The Artist

En İyi Uyarlama Senaryo: The Descendants

En İyi Özgün Senaryo: Midnight in Paris

En İyi Animasyon Filmi: Rango

En İyi Yabancı Film: A Separation

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.