Kendin Yap: Kalemlik

Blogda bir ilk gerçekleştirerek DIY( do it yourself) projesi yazıyorum. Nerden çıktı derseniz, bi resimde görüp çok beğendiğim ve makyaj kalemliği olarak kullanmayı düşündüğüm şirin bir kalemliği gezip gezip hiçbir yerde benzerini göremeyince, bende kendim yapmaya karar verdim. Yapmışken de blogada eklemeliyim dedim.

Şimdi geçelim kalemliği yapma aşamasına. Aslında oldukça kolay..

İlk olarak gerekli malzemeleri hazırlıyoruz. Ben mukavva kullandım. Çok sert değildi bu yüzden keserken ve kenarları kıvırırken kolay oldu. Ayrıca kalemliğin dışı içinde desenli kağıtlar aldım. Kağıtlar Ikea’dan.

Önce artı biçiminde, kutu açılımını mukavva üzerine ölçerek çizdim. Kenarlarının uzunluğunu ve ya tabanın şeklini çizerek ayarlayabilirsiniz.

Çizdiğim şekli keserek mukavvadan ayırdım. Daha sonra kenarlarını kıvırırarak kutu şeklini almasını sağladım. Ben ilk başta öylesine deneme amaçlı yaptığım için dışından büyük bantla tutturmuştum ama yinede sağlam oldu. Aklınıza daha sağlam olacak bir fikir gelirse öyle yapabilirsiniz. Hatta bana da söyleyebilirsiniz.:)

Vee sonrada kağıdı kutunun etrafına yapıştırıp kuruması için biraz bekledim. İçindeki bölümleri yapıp yapmamak size kalmış. Kutu boyutunun ölçüsüne göre bir parça kesip içine sıkıştırdım. Altına ve kenarlarına birazda yapıştırıcı sürdüm. Sonra üstündeki pembe süsleri de ekleyince kalemliğim bitti.

Deneme amaçlı yapmıştım fakat umduğumdan güzel oldu hemen kullanmaya başladım.. =)

1 Cevap

  1. zeynep 15/01/2015

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.