H&M Conscious Exclusive 2016 Koleksiyonu

Conscious Exclusive 2016_1

H&M’in conscious koleksiyonlarını uzun zamandır hepimiz biliyoruz. Sürdürülebilir malzemelerden yapılan çevre dostu koleksiyonlar bunlar. 2016 Conscious Exclusive koleksiyonu ise çevre dostu olmasının yanısıra birde sanatı ve tarihi ön plana çıkarıyor olmasıyla gönlümde taht kurdu. Koleksiyonda kullanılan parçaların her birinin desenleri birbirinden güzel olmuş.

Conscious Exclusive 2016_5

2016 Conscious Exclusive koleksiyonu için H&M, Paris’teki Louvre Sarayı’nda yer alan Musée des Arts Décoratifs ile işbirliği yapıyor. H&M tasarım ekibi, Conscious Exclusive koleksiyonu için müze ile birlikte çalışarak yüzlerce yıllık moda koleksiyonlarının yanı sıra birçok değerli sanatçının da çalışmalarından ilham aldı.

Conscious Exclusive 2016_2

Eserlerden ilham alınarak tasarlanan parçalarda baskıların sanki bir illüzyon etkisiyle gerçekçi duruşunu çok sevdim. Bu gerçekçi görünüş kıyafetlere daha fazla ihtişam havası katmış. Bazı parçaların ünlü tablolar ile benzerliği, bazı parçaların ise heykel desenleri ile olan benzerliği dikkat çekiyor ve harika duruyor.

 Conscious Exclusive 2016_4

Koleksiyon 7 Nisan’dan itibaren dünya çapında yaklaşık 180 mağazada satışa sunulacak. Türkiye’de de bu ‘limited edition’ koleksiyon sadece; İstinye Park, Zorlu Center, Bağdat Caddesi, Ankara CEPA ve İzmir Point Bornova mağazaları’nda moda severlerle buluşacak. Şimdiden 7 Nisan’ı dört gözle bekliyorum. 🙂 #HMConsciousExclusive

Yorum Yaz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.